Duke nisur qe sot, zhdoganimi i makinave te fugla, furgoneve dhe kamioneve do t’u kushtojë qytetarëve rreth 30% më shtrenjt.

Këshilli i Ministrave ka rritur vlerën e referencës përmes të cilës llogaritet TVSH e zhdoganimit të mjeteve me vit prodhimi më shumë se dhjetë vjeccar. – See more atNga tabela e re e vlerave referencë rezulton se rritja më e madhe i takon cilandratave të rënda, raporton A1 Report.

Për mjetet e cilindratave nga 3000-4500 cc, çmimi referencë rritet me 42%, ndërkohë që për ato mbi 4500 cc, vlera e referencës bëhet 800 mijë lekë.

Rritje të konsiderueshme prej më shumë se 40% shënojnë mjetet e rënda.