Një “eksperiment” në Angli shpreson të rrisë ndjeshëm gamën e makinave elektrike duke na prezantuar rrugët që mund të karikojnë automjetet ndërkohë që ato kalojnë nëpër rrugë.

Nëse ju ndodh të keni një Tesla dhe të jetoni pranë një stacioni karikimi, atëherë është një shans i mirë për ju . Ndërsa makina elektrike mund të bëjë 260 milje kur karikohet plotësisht, makina me gaz mund të bëjë 300 milje apo më shumë.

Autostrada në Angli njoftoi javën e kaluar se  po hyn në një skemë 18-mujore për të testuar korsitë që karikojnë makina, pas përfundimit të një studimi të fizibilitetit në krye të heres. (Testimi nuk do të jetë në rrugët publike ende.)

Automjetet do të jenë të pajisur me teknologjinë wireless dhe pajisje të posaçme do të jenë të instaluara nën rrugët për të replikuar kushtet e autostradës. Kabllot elektrike nën sipërfaqe do të gjenerojnë fushat elektromagnetike, të cilat do të merren nga një spirale brenda pajisjes dhe do të konvertohet në energji elektrike.